Sna r t till salu
hjälp-banner

Support

Kört fast, eller bara nyfiken?

HittaHem gör allt för att göra bostadsletandet enkelt för dig. Här hittar du vanliga frågor och svar om HittaHem och användning av tjänsten.

Vad är en bevakning?

En bevakning hos HittaHem.se är ett smartare alternativ till att själv surfa runt på traditionella bostadssajter och mäklarsidor i jakt på nya bostäder som just lagts ut till salu.

Du anger var och hur du vill bo. Vi skickar e-post till dig med alla bostäder som matchar din sökning i området du angett, varje gång ett nytt objekt är till salu.

Dessutom får du e-post med Snart till salu-objekt: bostäder som inom kort kommer ut på marknaden.

Tjänsten är kostnadsfri. Du kan ändra din bevakning eller avsluta den när du vill.

Varför bevaka?

Försäljningshastigheten på bostadsmarknaden ökar år från år och fler och fler bostäder säljs redan på förhandsmarknaden, innan du fått chansen att gå på visning och många gånger innan objekten ens publicerats på någon av de traditionella bostadssajterna. Aldrig förr har det varit så viktigt att vara steget före andra bostadsköpare för att inte missa boendet som just du vill ha.

Med en bevakning hos HittaHem slipper du ”sitta på pass” framför datorn i väntan på att nya bostäder ska läggas ut till salu. Vi skickar e-post till dig så fort en ny bostad är till salu i det område du valt att bevaka.

Med en bevakning får du också tillgång till bostäder direkt när mäklarna får sina försäljningsuppdrag och innan de läggs ut publikt till försäljning på mäklarsidor och traditionella bostadssajter. Vi kallar dessa bostäder Snart till salu.

Hur startar jag en bevakning?

Om du vill starta en ny bevakning så går du till hittahem.se och söker på orten eller området du vill bevaka i sökfältet. På nästa sida kan du välja kriterier för din sökning genom att klicka på menyn med ”Filter” i toppen. Här finns också en penna som du kan använda för att ringa in och förfina ditt sökområde. Det är det markerade området i kartan som blir ditt bevakade område. När du är nöjd med de kriterier du har satt och det område du valt kan du i ”Hantera bevakning” skapa din bevakning genom att fylla i din e-postadress. Nu har du startat en bevakning! Du får strax e-post med en bekräftelse.

Nu kan du om du vill skapa flera bevakningar. Du kommer tillbaka till bevakningarna en och en från dina bevaknings-email.

Hur ändrar jag min bevakning?

Längst ner i alla bevaknings-email finns en länk som heter “Ändra bevakning”, tryck på den så tar den dig till filtervyn på vår hemsida med ditt nuvarande bevakningsområde markerat. Här kan du göra dina ändringar i både filter, karta eller genom att söka på ny ort. Listan uppdateras hela tiden med de objekten som är relevanta för din sökning och filtrering.

När du gjort ändringar kan du välja ”Spara och stäng” som uppdaterar din bevakning med de ändringar du gjort. Alternativt kan du välja ”Avbryt” som då återställer din bevakning till tidigare filter.

Filter-menyn

Här kan du ställa in bostadstyp, pris, antal rum, boyta, avgift och tomtyta. Resultatet av sökningen visas i ”Lista” direkt när du väljer något. Om du inte väljer något filter, visas alla bostäder i sökområdet.

Pennan

Till höger om sökfältet finns en penna, som du kan använda för att med frihand rita det exakta området som du vill bevaka på kartan. Om du inte är nöjd med det ritade området kan du ta bort det genom att trycka på krysset i ena hörnet av området. Du kan zooma in/ut och flytta kartan till det område du är intresserad av, och sedan rita ditt område.

Varför får jag mail från HittaHem?

Troligtvis har du varit på en visning och träffat en mäklare. Denne har sedan startat en bevakning åt dig till din e-postadress för området kring där visningen ägde rum.

Vill du göra ändringar i bevakningen kan du göra det genom informationen ovan. Vill du avsluta din bevakning, se nedan.

Hur avslutar jag en bevakning?

Längst ner i alla bevakningsmail finns en länk som heter “Avsluta bevakning”. Tryck på den så kommer du till en sida där du kan avsluta bevakningen.

På denna sidan kan du välja att svara på vår enkät om varför du avslutar bevakningen. Du kan även välja att avsluta direkt med alternativet: “Nej tack, avsluta bara min bevakning”. Det är viktigt att du verkligen väljer ett av alternativen.

Oavsett vilket alternativ du väljer, så kommer du inte få mer e-post från den bevakningen.

Om du fortfarande får bevakningsmail efter att du avslutat din bevakning kan du ha fler än en bevakning registrerad hos oss. Dessa bevakningar avslutas på samma sätt som i beskrivningen ovan.

Varför skaffa konto?

Med ett konto har du möjlighet att se och administrera alla dina bostadsbevakningar på ett och samma ställe. Du kan logga in oberoende av vart du befinner dig, oavsett om du använder en laptop, surfplatta eller smartphone. Du får även tillgång till vår unika tjänst Snart till salu.

Hittar du inte svaret du söker?

Om du är här som privatperson, kontakta oss på info@hittahem.se

Är du mäklare kan du antingen kontakta vår support på support@hittahem.se, eller logga in på vårt administrationsverktyg Insyn.